Publicerad av Jessica Ohlson den .

Varför kvalar vi igen?

Varför kvalar vi igen?

På söndag står Made of Stars med på startlistan i kvalificeringsloppet på Bro. Hon är fem år och har ju startat flera gånger redan så hon behöver inte kvala egentligen. De flesta hästar kvalar bara en gång, som tvååringar, och det är för att visa att de dels är tillräckligt snabba för att gå löp och dels sköter alla momenten runt omkring. Inte minst startboxarna.

Made of Stars startade senast i maj och har sedan dess både rehabiliterats för ganska stora muskelproblem men också för en del småsaker (sårskador m.m). Vi vill därför ge henne en schysst påminnelse om tävlingsbiten genom att kvala henne igen. Då får hon samma känsla som på en tävlingsdag med ledvolt, startboxar och så vidare, medan vi rent fysiskt ger henne ett ordentligt snabbjobb i liknande löpsammanhang istället för i träning. Vi tror att hon både fysiskt och mentalt är gynnad av att kvala igen istället för att träna två veckor till och sedan gå rakt ut i ett lopp. Tanken är att gå ut i ett lite kortare lopp i februari än hon är van vid så genom att gå ett kort kval (800m) kan vi också göra henne mer mentalt förberedd på att det kommer vara högt tempo från start när hon väl kommer ut i lopp. 

I tisdags gick hon ett lättare jobb över 600m som förberedelse och kändes riktigt fin. Det blir spännande att se henne på banan igen på söndag! 

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare