Publicerad av Jessica Ohlson den .

Vägning

Vägning

Hos galopptränare Catharina Vång, där våra hästar är i träning, vägs hästarna ungefär var tredje månad. De vägs dels för att det är bra att veta ungefär hur mycket hästen väger vid eventuell medicinering och dels för att det är intressant att hålla koll på hur nära matchvikt hästarna ligger. Magra hästar vill vi ska lägga på sig vikt och det är självklart viktigt att själv titta på hästen och fodra "med ögat" men vågen ger också viktigt information. Hästar som har lätt att lägga på sig för mycket vikt är det också bra att ha koll på och såna hästar kan vara klokt att väga lite oftare, särskilt när de närmar sig viktiga lopp. 

Spannet i stallet sträckte sig från 414 kg på den lättaste till 554 kg på den tyngsta! Våra fyra hästar, Madame Easter, Made of Stars, Guidetti och A Star is Born låg alla från 440-470 kg idag vid sin första vägning. 

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare