Publicerad av Jessica Ohlson den .

Träna i värmen

Träna i värmen
De senaste dagarna har det varit oerhört varmt. Redan vid morgonfodringen 05:00 är det kring 15 grader och vid 10-tiden över 25 för att sedan närma sig 30 grader mitt på dagen. Både hästar och människor påverkas såklart av värmen så man får göra vad man kan för att det ska bli uthärdligt. Normalt sett är våra hästar ute länge i hagen på förmiddagarna och rids efter lunch men det fungerar inte när det är så varmt så förmiddagarna blir därför lite stressiga när allt ska hinnas med på samma gång innan det blir för varmt. Det går inte att ha hästarna ute i hagarna längre än till 11-12, efter det blir det för mycket flugor och att stå i hagen blir knappast något njutbart för hästarna. 

Vi gör därför så att hälften av hästarna släpps ut vid 05:00 och hälften är kvar inne och rids. Vid 08:30 byter vi så att de som ridits får gå ut och övriga in. På så vis hinner alla hästar ridas före 12 men alla får också ett par timmar ute i hagen. På kvällarna får samtliga hästar promenera en sväng för att få röra på sig lite mer. 

Hästarna har ett effektivt sätt att svettas och tål egentligen att träna även om det är varmt men det är återhämtningen som är den problematiska. Vi ger dem mycket salt samt elektrolyter i fodret men vi vill ändå spara på hästarna så mycket som möjligt genom att inte utsätta dem för höga temperaturer i onödan. 

Redan nästa vecka blir det svalare igen, vi längtar!

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare