Publicerad av Jessica Ohlson den .

Stort fall framåt!

Stort fall framåt!
Igår startade Guidetti igen och slutade fyra! Det var ett rejält fall framåt jämfört med debutloppet. Då förstod han ingenting och hann aldrig börja galoppera innan loppet var över. Den här gången skötte han sig exemplariskt hela vägen, var snabb ut ur boxarna och fick sitta i delad ledning större delen av loppet. I ledningen är han väldigt cool, lyssnar på jockeyn och håller sig ganska så fokuserad. När han får lite tryck av en annan häst backar han av lite och hamnar till slut bakom denne men tar ändå tag i bettet igen när jockeyn, Fabienne, ber om det. Sista 200m blir det en ren sprintuppgörelse och då kan han inte växla tempo när de tre främre hästarna går iväg men han håller fint till fjärdeplatsen. 6.500 kr fick han med sig hem till sina andelsägare!

Vi är väldigt nöjda med honom och vi fick klart besked från Fabienne om att han definitivt står hela distansen 2100m. Det är kring den distansen vi ska hålla oss i fortsättningen och dessutom blir det intressant att ta ut honom på gräs så småningom. 

Så roligt när hästarna utvecklas och tar så här enorma kliv framåt. Nu ser vi fram emot nästa lopp!

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare