Publicerad av Jessica Ohlson den .

Rörelsekontroll

Rörelsekontroll
Vi gör regelbundet rörelsekontroller på våra hästar från marken. Antingen använder vi oss av vår lilla inomhusrundcorall eller så är vi i ridhuset. Ibland tömkör vi med bett, ibland med bettlöst och ibland longerar vi dem löst i lina. Det beror på vilket syfte vi har med rörelsekontrollen. 

Idag var första gången som A Star is Born fick gå i rundcorallen och jobbas från marken och så fin hon var! Hon växer en del och har varit snubblig i perioder men det har blivit bättre på senare tid. Hon har verkligen bra kroppskontroll och ett väldigt fint steg, ser inte alls barnslig eller gänglig ut som många tvååringar kan göra så här tidigt på året. Dessutom är hennes psyke fantastiskt, väldigt arbetsvillig och försöker hela tiden förstå vad hon ska göra. Vi är väldigt nöjda med henne.

Även Guidetti jobbade från marken idag, bettlöst. Han startar inte förrän i april så vi har låtit honom komma igång långsamt efter att vi drog ut vargtänder för ca två veckor sedan. Han ser fantastisk ut och nu jobbar vi vidare på mycket styrka under löpuppehållet.

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare