Publicerad av Jessica Ohlson den .

Genomgång av hästarna: She's like the Wind

Vad är målsättningarna för She's like the Wind för tvåårssäsongen 2019 och hur långt har hon kommit i träning? Läs vad Jessica har för tankar om henne!
Genomgång av hästarna: She's like the Wind

She's like the Wind

She's like the Wind kallas i stallet för Windy. Hon köptes direkt från uppfödaren i juni 2018 och tillbringade sommaren på bete med andra unghästar här på gården. Hon är ett väldigt feminint sto efter Verde Mar. Jag letade specifikt efter en häst efter Verde Mar (eftersom jag hela tiden varit så nöjd med Madame Easter som också har honom som pappa) så jag blev väldigt glad när möjligheten att köpa Windy dök upp. Hon har vuxit uppåt 15 cm sedan i juni och börjar mer och mer att se ut som en vuxen häst i kroppen. Under hösten har hon haft det lite tufft under växtperioderna vilket märkts genom att hon hade svårt att bära upp ryttaren korrekt och inte riktigt fått rörelserna att flyta på. Hon har därför haft flera viloperioder men är nu igång och tränar igen. 

Windy är en väldigt positiv och social tjej som var lätt att rida in och hittills varit helt okomplicerad vid all ridning. Hon har ett oerhört bra psyke, lugn i alla situationer och trygg i sig själv oavsett om hon rids ensam eller i grupp. Det är en väldigt bra egenskap för en tävlingshäst. 

Jag har hela tiden trott att Windy ska bli en tidig häst med tanke på att hon varit så liten och kompakt och det tror jag fortfarande att hon kommer att vara så länge hon inte drar iväg i långa växtperioder igen under våren. Båda hennes föräldrar var bäst på korta distanser och Windy kommer i första hand att sikta på de kortaste loppen. Skulle hon vara riktigt tidig på tävlingsbanan kan hon komma ut redan i början på sommaren och tjäna en del pengar bara på att hon är klar tidigt. Självklart är det dock ingenting som kan stressas fram, alla hästar måste få bli klara för lopp i sin egen takt. 

Senare under hösten har hon Amacitalöpning som rids i början på september, det är ett lopp på gräs som endast är öppet för ston. Det är hennes huvudlopp för året men konkurrensen är hård och hon kommer därför behöva komma ut tidigare under sommaren, bland annat för att få löprutin. Det kan också vara aktuell att åka ner till Jägersro och prova på banan redan som tvååring. Hennes pappa, Verde Mar, älskade Jägersros bana. Planen under både två- och treårssäsongen är att dra nytta av att hon är ett sto och därför främst starta henne i lopp som endast är öppna för ston.

She's like the Wind är till salu i 1000 andelar med ett fast, engångspris på 699 kr per andel. För det priset ingår 1/1000 del av Windy under hela 2019 och 2020! 

Köp andel i Windy

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare