Publicerad av Jessica Ohlson den .

Genomgång av hästarna: Made of Stars

Made of Stars vann ett lopp förra året och tog flera fina placeringar. Kan hon vara snäppet bättre i år?
Genomgång av hästarna: Made of Stars

Made of Stars

Made of Stars är fyra år och köptes som åring från sin uppfödare i Danmark. Hon är efter stoet Silana som var mycket framgångsrik på galoppbanan och sprang in knappt 1,4 miljoner kronor. Pappa är hingsten Quick Release som har många placeringar bakom den absoluta eliten. 

Made of Stars var enkel att rida in och kändes som en tvååring som skulle komma ut tidigt på banorna. Tyvärr drabbades hon på våren som tvååring av en långvarig infektion som gjorde att hon inte kunde träna på tre månader. Det gjorde att hon startade först på hösten som tvååring och gjorde två lopp med en tredjeplats som bästa resultat. 

I fjol som treåring kom hon ut i april och gjorde ett par jämna lopp bakom riktigt bra hästar och första segern kom i juli i fjol. Efter segern fick hon problem med en kota vilken tog tid att läka. Därför startade hon nästa gång i december och gjorde det väldigt bra som femma.

Made of Stars har bara startat nio gånger i sitt liv och är med andra ord relativt orutinerad fortfarande och jag tror att vi fortfarande inte sett riktigt all hennes kapacitet. Hon har tyvärr drabbats av diverse småproblem under åren som gjort att hon aldrig riktigt kunnat träna fullt ut. I dagsläget mår hon bättre i kroppen än hon någonsin gjort och om det fortsätter så här bör hon kunna komma ut i april, lite starkare än vad hon varit tidigare. Som danskuppfödd fyraåring har hon inte några storlopp att sikta på men jag tror att hon kommer göra mycket bra i från sig i de vanliga loppen. 

Andelar i Made of Stars är slutsålda men i flera av våra andra hästar finns det fortfarande andelar kvar!

Andelshästar

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare