Publicerad av Jessica Ohlson den .

Genomgång av hästarna: Madame Easter

Stallets treåring, Madame Easter gjorde två starter som tvååring och fick en fjärde- och en tredjeplats som resultat. Det mesta talar för att hon är snäppet bättre i år!
Genomgång av hästarna: Madame Easter

Madame Easter

Madame Easter är stallets treåring. Vi köpte henne direkt från uppfödarna i augusti 2017. Hon växte mycket under tvåårssäsongen och blev därför klar för kval och start först sent under hösten. I oktober kvalade hon på ett mycket fint sätt och på en bra tid: 50,4 sekunder på 800m. Första starten slutade i en fjärdeplats och därefter fick hon oturligt nog en sårskada som från början inte såg särskilt farlig ut men som efter en vecka blev infekterat. Det tog nästan tre veckor att bli kvitt den och vi ville hinna med ett lopp till för henne innan årsskiftet. Så efter vila/promenader tre veckor hann hon träna ca 2 veckor till och därefter gick hon ut och var trea. Uppladdningen inför det loppet var knappast optimal och hon gjorde en väldigt bra insats med det i åtanke. Hon har fortsatt att växa under hösten och varit lite vinglig och haft svårt att verkligen få aktionen att stämma i loppen. Man kan nästan se hur hon vill springa fortare men att benen inte riktigt lyder. Det här är en fråga om att hon ska växa klart och jag tror att hon kommer vara klart förbättrad som treåring. En vinter med grundträning kommer göra henne mycket gott.

Madame Easter är en mycket arbetsvillig häst som alltid gör sitt bästa i träning och det är därför ganska lätt att få henne i bra form. Planen är att hon ska komma ut ganska tidigt i vår för att samla på sig rutin och placeringar i loppen. Hennes fjärde- och tredjeplats från tvåårsäsongen är bra att ha med sig men hon behöver få ännu lite bättre resultat i början på året om hon ska kunna komma med i de större loppen.

Det huvudsakliga målet för henne i år är Svenskt Oaks på Jägersro. Det rids på 2400m och är bara öppet för treåriga ston. Konkurrensen är riktigt hård men om Madame Easter utvecklas så som vi tror under vintern så är det inte omöjligt att hon kan få en av platserna i det loppet. Hon kommer därför att åka ner till Jägersro tidigt på säsongen för att testa banan och dessutom starta på distanser på kring 2000m så snart tillfälle ges. Skulle hon inte platsa i Svenskt Oaks finns det många andra bra lopp för henne under året. Hon är både sto och svenskuppfödd vilket innebär att hon kan starta i lopp som bara är öppna för ston (slipper konkurrensen från hingstar och valacker) och dessutom får hon som svenskuppfödd 40 % extra på alla prispengar hon springer in. 

I de två loppen hon gjorde som tvååring visade hon trots allt en del fart och en bra inställning till livet som galopphäst. Jag tror att hon kommer höja sig ett snäpp som treåring. Det blir en mycket spännande säsong!

Köp en andel i Madame Easter

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare