Publicerad av Jessica Ohlson den .

Genomgång av hästarna: Guidetti

Nu har turen kommit till vår andra tvååring, Guidetti. Läs om planerna för hans tvåårssäsong.
Genomgång av hästarna: Guidetti

Guidetti

Guidetti köptes i samband med åringsauktionen i Stockholm i september. Han är efter hingsten Hallucinate som själv är ostartad men i släkten finns internationella champions som Zenyatta, Street Sense och Winx. Hans mamma, Curtain Patch inledde sin karriär i England och vann sedan lopp både på sprintdistans på gräs och på lång distans på dirttrack i Skandinavien. 

Guidetti krävde lite extra tid inledningsvis då han är lite skeptiskt mot nya människor men så snart han lärt känna oss i stallet har träningen gått snabbt framåt. Han har naturlig framåtbjudning och haft mycket lätt för att förstå livet som galopphäst. Trots att han bara är riden i ca tre månader rids han ut själv, galopperar spikrakt framåt och har redan bett om att få börja öka tempot. Han har vuxit en del under hösten och är nu 160 cm i mankhöjd och ännu lite högre bak så han kommer bli en bra bit högre under året. Sin storlek till trots har han mycket bra koll på sin kropp och fortsätter han så här kommer han vara klar för start tidigt. Så här stora hästar kan dock behöva lite längre tid på sig så även om han gärna vill öka tempot håller vi tillbaka honom än så länge för att kroppen ska hänga med. 

För Guidettis del är det först och främst SM för svenskuppfödda tvååringar som är i fokus. Det rids i början på september på Bro Park över 1200m gräs. Därefter har han Breeders för skandinaviskuppfödda tvååringar på Bro Park i slutet av september, 1300m gräs. Innan dessa två storlopp vill jag att han ska ha fått åtminstone ett vanligt lopp i kroppen och som sagt, fortsätter han att träna så här bra så ska det inte vara några problem att hinna med det. 

Beroende på hur snabbt han blir färdig för start och på hur han tar loppen kan det också bli en resa till Jägersro i Malmö för honom som tvååring, ett test i hur han fungerar att resa med samt för att låta honom prova banan på Jägersro. Under treårssäsongen finns flera fina lopp på Jägersro och om han är redo för det vill jag gärna visa honom banan redan som tvååring.

Alla tvååringar mognar olika fort och innan han gått riktiga snabbjobb är det svårt att verkligen spekulera om hans kapacitet men av det han visat hittills är det svårt att inte ha vissa förhoppningar på honom! 

Guidetti säljs i 100 andelar med en fastmånadskostnad på 250 kr per andel. Inköpspriset stiger i takt med att han närmar sig start!

Köp din andel i Guidetti här!

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare