Publicerad av Jessica Ohlson den .

Genomgång av hästarna: Color me Crazy

Sist ut i genomgången av hästarna är vår äldsta häst, Color me Crazy. Det är en häst som besitter oerhört kapacitet men som inte alltid visar det i loppen. Kan 2019 bli hans år trots allt?
Genomgång av hästarna: Color me Crazy

Color me Crazy

Sist ut i genomgången av hästarna är stallets äldsta häst, Color me Crazy, som i år är fem år gammal. Han har varit hos oss sedan 1 mars förra året, alltså knappt ett år. Han har under sin karriär dragits med en del muskelproblem men trots det sprungit på en väldigt hög nivå. Som två- och treåring löpte han mot några av de bästa hästarna i sin årskull och tog flera fina vinster och placeringar. 

I fjol, hans fyraårssäsong, var däremot något av ett mellanår. Vi lade ner mycket tid på att utreda hans muskelproblem och hade täta kontakter med både veterinär och equiterapeut och till viss del även hovslagare för att ta reda på vad det var som ställde till det för honom. Under juli började han visa klar förbättring och var trea på Bro Park, inte långt från förstaplatsen. Trots placeringen rörde han sig inte riktigt bra efter loppet och vi fick backa några steg. Han kom igen i augusti men slutade sist i ett lopp på Jägersro och var inte fräsch i kroppen efter det. Vi fortsatte arbeta med honom hela hösten och han gjorde två lopp på Bro Park i december. Han var oplacerad i de loppen men viktigaste av allt var att han var 100 % bra i kroppen både före och efter loppen. Det gedigna arbetet vi lade ner under 2018 tycks ha givit resultat och idag finns det inte minsta tendens till muskelproblem, stelhet eller några andra problem hos honom. 

Det känns väldigt bra att gå in i 2019 och ha Color me Crazy så frisk och sund som han är i kroppen nu och fysiskt har han behövt den återhämtning han fick under 2018. Det frågetecken som finns kvar nu är hur gärna han vill fortsätta springa. I träning leker han med de andra hästarna och blir aldrig trött, den kapacitet han besitter är enorm. I lopp däremot har han legat lite på latsidan och inte tagit ut sig. Han var knappt svettig efter de två lopp han gjorde i december. Avgörande för hur han kommer springa under 2019 är därför hur gärna han faktiskt vill fortsätta tävla.

Under vintern är målet att hålla honom på bra humör och träna mycket varierat för att försöka få honom att hitta motivationen igen. Det blir mycket träning på våra fält, i backar och han kommer också ridas över vanliga banhoppningshinder ungefär en gång i veckan. Han kommer vara klar för att starta så fort tävlingarna börjar igen i april!

Vill du äga galopphäst?

Hos MinGalopphäst.se köper du en andel i en galopphäst för engångsavgiften 699 kr. Andelen sträcker sig över hela 2- och 3-årssäsongen. En avgift men mycket nöje i 2 år!

Bli delägare