Blogg

Galopptränare Jessica Ohlson bloggar regelbundet om vad som händer i stallet och om annat som är aktuellt, både för dig som är andelsägare och för dig som ännu inte köpt en andel i en galopphäst.

Finslipningen inför löp

Hur resonerar vi kring finslipningen av hästens form? När är hästen redo för löp? I det här blogginlägget utvecklar tränare Jessica sina tankar kring de olika typerna av hästar som står i stallet och hur de förbereds inför lopp.

Kan man verkligen sälja galopphästar via Swish?

MinGalopphäst.se är mån om att ligga i framkant rörande digital och social utveckling. Allt för att göra det enklare och mer attraktivt att vara ägare till en galopphäst. Läs grundaren Jessicas tankar om att föra galopphästarna och galoppsporten närmare vanliga människor genom att hänga med i utvecklingen!
Galoppskolan

Galoppskolan: Handicaptal

I detta avsnitt av galoppskolan gäller det att hålla tungan rätt i munnen när vi går igenom galopphästarnas handicaptal. Vad kommer det ifrån? Vad används det till och hur ser den matematiska uträkningen ut?
Galoppskolan

Galoppskolan: Klassiska löpningar

Varje år rids fem klassiska löpningar, endast öppna för de treåriga hästarna. Derbyt är den största av de klassiska löpningarna. I Galoppskolan får du lära dig mer om både Derbyt och de andra fyra löpningarna!

Individuellt anpassad träning

Förutom traditionell konditionsträning lägger vi in individuellt anpassade träningspass för varje häst, varje vecka. Idag har alla hästar haft ett sådant pass!

Förberedelser inför tävlingssäsongen

Inför tävlingssäsongen finns det ett antal saker som behöver förberedas. Både hästarnas hälsostatus, vilka lopp de ska starta i och hur finslipningen i träning ska ske är högst aktuella just nu!